پایین آمدن سن بلوغ در دختران و اهمیت توجه به مشکلات روحی ناشی از آن

بلوغ زودرس دختران و اهمیت توجه به مشکلات روحی حاصل از آن

بلوغ زودرس دختران و اهمیت توجه به مشکلات روحی حاصل از آن

تهران– ایرنا– مطالعات اخیر نشان می‌دهد بلوغ زودرس در دختران می‌تواند مشکلات روحی به همراه داشته باشد که اثری ماندگار دارند و ضرورت اتخاذ تدابیری را برای پیشگیری از آن پررنگ می کند.

به گزارش روز یک شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، تحقیقات قبلی نشان داد بلوغ زودرس دختران می‌تواند با اختلالات روحی از جمله افسردگی، اضطراب و اختلالات خوردن همراه باشد. همچنین این مطالعات نشان می‌دهد این افراد مستعد مصرف مواد، بزهکاری و ترک تحصیل کند.
محققان دانشگاه کرنل با بررسی هشت هزار دختر آمریکایی به مدت 14 سال دریافتند اختلالات روحی و رفتارهای ضد اجتماعی مرتبط با بلوغ زودرس می‌تواند اثری ماندگار داشته باشد و تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.
مطالعات نشان می‌دهد میانگین سن بلوغ در حال حاضر در آمریکا 12 سال و نیم است و طی 50 سال گذشته سن بلوغ مدام کاهش یافته است. این مطالعه نشان می‌دهد بلوغ زودرس مخالف الگوی طبیعی رشد است و رفتارهای ضد اجتماعی دخترانی که بلوغ زودرس دارند به مرور زمان و افزایش سن بدتر می‌شود.

برخی از عوامل بروز بلوغ زودرس عبارتند از:
-چاقی و اضافه وزن
مطالعات نشان می‌دهد افزایش چربی بدن یکی از عوامل محرک بلوغ زودرس است.
-قرار گرفتن در معرض سموم محیطی
سموم محیطی می‌تواند مانند هورمون استروژن عمل کند. برخی از ترکیبات شیمیایی استفاده شده در لوازم آرایشی، ظروف پلاستیکی، انواع آفت‌کش، پارچه و منسوجات، مواد شوینده و محصولات خانگی و صنعتی می توانند تعادل هورمونی بدن را مختل کنند و منجر به بلوغ زودرس شوند.
-استرس
استرس در عملکرد غدد درون‌ریز موثر است و می‌تواند باعث بلوغ زودرس شود. خواب ناکافی، تغذیه نامناسب، فشار درس و مدرسه و خانواده، قلدری همکلاسی ها تنها بخشی از عوال استرس زا در نوجوانان هستند.
-روابط خانوادگی غیر صمیمی
-طلاق و جدایی والدین
-قرار گرفتن در معرض دود سیگار
-مصرف دخانیات
-روابط خارج از محیط خانواده

**برخی از مهمترین روش‌های پیشگیری از بلوغ زودرس
-استفاده حداقل از ظروف پلاستیکی
-عدم استفاده از غذاهای کنسروی و فرآوری شده
-کاهش مصرف شکر
– کاهش مصرف نوشابه
-افزایش مصرف میوه وسبزی
-کاهش مصرف چربی
-کاهش مصرف گوشت قرمز
-استفاده از پروتئین های بدون آنتی بیوتیک
-استفاده از مواد لبنی کم‌چرب
-کاهش مصرف عطر، اسپری و صابون‌های عطری
نتایج این مطالعه در نشریه Pediatrics منتشر شده است.

یک نظر دهید